Dacă ați fost atenți la lucrurile și oamenii din jurul vostru anul ăsta e posibil să fi sesizat că s-au născut o mulțime de inițative sociale și că oamenii încearcă să schimbe câte ceva. Câte din aceste mici afaceri se vor dovei sustenabile în următorii ani, vom vedea. Important e să aflăm mai multe despre ele, să le sprijinim pe cele ale cărăr interese corespund cu ale noastre și să le vedem roadele muncii. Vineri, trei organizații nonguvernamentale expun munca a nouă întreprinderi sociale înființate în acest an.
Pe 18 decembrie 2015, între orele 11:00 și 18:00, Fundația Estuar, Organizația Suedeză pentru Ajutor Umanitar Individual și Fundația Tinerețe Fără Bătrânețe organizează expoziția “Haideți să admirăm roadele economiei sociale în bistro-ul social The Tipping Point”. Cele trei organizații non profit au creat 102 locuri de muncă și nouă structuri de economie socială, majoritatea în mediul rural, în localități cum ar fi: Balotești, Afumați, Comana, Cornetu, Mogoșoaia în care sunt angajate persoane vulnerabile, persoane cu dizabilități, rromi, femei aflate în situații de risc, familii monoparentale, familii cu mai mult de doi copii, victime ale violenţei în familie.
Expoziția va avea loc chiar într-una dintre structurile de economie socială înființate în acest proiect, The Tipping Point, situată pe Strada Smârdan, nr. 9 , et. 1 (vis-a-vis de Banca Naţională a României), deasupra Van Gogh Café. Invitații sunt așteptați cu un brunch pregătit cu drag de catre Laboratorul de Gusturi și Fapte Bune, o altă întreprindere socială înființată în acest proiect.
După brunch, puteți să admirați roadele economiei sociale cu produse și servicii ale tututor celorlalte întreprinderi deschise în decursul acestui an.
Expoziția “Haideți să admirăm roadele economiei sociale” dorește să pună în lumină munca realizată deja de cele 9 întreprinderi sociale deschise în acest proiect. Astfel, Centrul Respiro Comana și Spălătoria Car Care, structuri sociale coordonate de către Fundația Estuar vor prezenta oferte și pachete speciale de Crăciun. Organizația Suedeză pentru Ajutor Umanitar Individual și-a propus să impresioneze participanții cu minunății și jucării realizate în Atelierul Meșterul Tâmplar dar și să binedispună participanții cu fotografii speciale într-un moment oferit de hotelul Hello, Pet! și oferte de la spălătoria Fulg de Nea, structuri sociale pe care le-a înființat și susținut în acest an.
Fundația Tinerețe fără Bătrânețe, care este deja gazda evenimentului, va prezenta expoziția de îmbrăcăminte Comșa, realizată de Atelierul de creație vestimentară și broderie personalizată deschis în cadrul proiectului la Cornetu.
Evenimentul are loc în cadrul proiectului „Sanse egale la angajare pentru persoanele vulnerabile “cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013 , Axa prioritară 6 “Promovarea incluziunii sociale”, domeniul major de intervenţie 6.1 “Dezvoltarea economiei sociale”
***
Organizația Suedeză pentru Ajutor Umanitar Individual oferă de 23 de ani servicii sociale, după modelul suedez, atât pentru persoane cu dizabilități severe, cât și pentru vârstnici cu posibilități financiare reduse sau fără familie. Înființată în 1992 cu sprijinul organizației suedeze “Individuell Manniskohjalp”, asociația are în prezent înscriși pe liste 250 de potențiali beneficiari ai serviciilor. 160 de persoane cu dizabilități și vârstnici beneficiază de serviciile asociației în fiecare pe an. Organizația a atras în ultimii doi ani 38 de sponsori companii, instituții, autorități, precum și 50 de donatori individuali și are 10 persoane cu dizabilități angajate atât în cadrul organizației cât și în afara acesteia, precum și un mare număr de voluntari.
Evenimentul are loc în cadrul proiectului „Șanse egale la angajare pentru persoanele vulnerabile” cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013, Axa prioritară 6 “Promovarea incluziunii sociale”, domeniul major de intervenţie 6.1 “Dezvoltarea economiei sociale”.
Susțineți economia socială!
„Țăndări” – primul lungmetraj regizat de Bogdan Naumovici – invită publicul...