Vineri, 21 mai, începe la București cea de-a doua ediție a Walk & Shoot Fest. Ateliere foto ce au ca temă centrală scena, discuții online despre fotografie și provocările din domeniu, o expoziție despre diversitate pe scena artelor performative, precum și un concept store cu printuri de autor semnate de artiştii colaboratori ai programului Walk & Shoot, se regăsesc în programul festivalului, care se va încheia pe 30 mai.
În perioada 21-30 mai 2021 site-ul festivalului găzduiește o expoziție online cu fotografii de portret şi de spectacol realizate de artiştii Ioana Moldovan şi Adrian Bulboacă, însoțite de o povești audio înregistrate de Alina Ușurelu despre artişti, creaţiile lor şi felul în care privesc ei diversitatea. Toate materialele, realizate cu sprijinul echipelor de creaţie ale spectacolelor „Aleea Stereotipurilor” şi „Adorație Performance-ului Radical”, producţii prezentate în cadrul Festivalului de arte performative Caleido, ediția a IV-a, vor fi disponibile în perioada festivalului pe https://www.w-s.ro/w-s-expo
Târgul de fotografie Walk & Shoot poate fi vizitat pe 22, 23 şi 29 și 30 mai 2021 la unteatru, între orele 10:00 – 18:00. Pasionații de fotografie vor descoperi un concept store cu printuri de autor semnate de artiştii colaboratori ai programului Walk & Shoot, curatoriate de Eugen Rădescu și vor putea să achiziționeze lucrările pe care și le doresc, disponibile online în serie limitată pe https://www.ws-print.ro/
Atelierele din cadrul Walk & Shoot Fest, care au ca temă centrală scena, sunt susținute de fotografii profesioniști Adrian Bulboacă, Ioana Moldovan, Silviu Gheție, Andrei Păcuraru, Cristian Crisbășan, Ionuț Staicu, Cornel Lazia și Alina Ușurelu.
Participanții la atelierele foto din cadrul festivalului vor avea posibilitatea să se înscrie la concursul Walk & Shoot 2021 cu tema „Diversitate culturală”, cu maxim trei fotografii, până la data de 4 iunie. Cele mai bune 33 de fotografii vor avea parte de o expoziţie foto pe site-ul w-s.ro, iar autorii acestora vor putea beneficia de o reducere de 30% la unul dintre produsele W-S Print. Locurile 1, 2 şi 3 vor beneficia şi de premii în bani, respectiv 1500, 1000 şi 500 de lei.
- The theater scene is the center cu Adrian Bulboacă – ateliere de fotografie de spectacol (21-24 mai)
- Behind the scene cu Ioana Moldovan – ateliere de fotografie documentară (21-24 mai)
- Outside the scene cu Silviu Gheţie – atelier de fotografie de stradă (21-23 mai)
- You create the scene cu Andrei Păcuraru – atelier de introducere în tehnica și estetica fotografică pentru adolescenţi (22 mai)
- The people of the scene cu Cristian Crisbăşan – ateliere de fotografie de portret în lumină naturală (28 – 30 mai)
- The people of the scene cu Ionuţ Staicu – atelier de fotografie de portret în studio – editorial beauty (28 – 30 mai)
- The people of the scene cu Andrei Păcuraru – ateliere de fotografie de serie de portrete de personaj (29 – 30 mai)
- Above the scene cu Cornel Lazia – atelier de fotografie de peisaj urban de la înălțime – rooftops (28-30 mai)
- You create the scene cu Alina Uşurelu – atelier de colaj foto în camera obscură pentru copii (29 mai)
Detalii despre ateliere și înscrieri sunt disponibile online: https://www.w-s.ro/ateliere-fest
Întâlnirile online prin intermediul cărora profesioniștii Jack Thomson, Ioana Moldovan, Silviu Gheţie, Andrei Păcuraru și curatorul Eugen Rădescu vor oferi feedback, sfaturi şi îndrumări personalizate fiecărui participant, vor avea loc în perioada festivalului, în sesiunile programului Evaluări de Portofoliu.
Publicul larg este invitat la o serie de discuții online despre practica fotografică şi consumul de fotografie, susținute de coordonatorii atelierelor, alături de fotografii Alex Gâlmeanu, Andreea Retinschi, Cristina Irian, Horia Manolache, Jack Thompson și Matei Bejenaru. Acestea vor fi moderate de Eugen Rădescu şi Alina Uşurelu și vor fi transmise pe pagina de Facebook.
Programul Walk & Shoot Fest este disponibil aici.
Mai multe detalii despre evenimente: aici.
Walk & Shoot Fest are la bază atelierele foto care au loc anual începând din 2016, coordonate de fotografi profesioniști și dedicate unor genuri fotografice, cu scopul de a spune povești, a documenta și a cunoaște orașul și comunitățile sale.
Văzut de Radio Guerrilla
Parteneri media: Zile și Nopți, IQAds, Smark, Spotmedia, Igloo, Cultartes, Propagarta, F64, Gen Revista, Forum Apulum, The Institute, Modernism, Ziarul Metropolis, Cooperativa Urbană, Munteanu.
Walk & Shoot Fest este organizat de Arte Development & Management în parteneriat cu Fundația Amfiteatru, care face parte din proiectul DIALOG (Diversity in Arts. Learning Opportunities and Growth), finanțat prin Granturile SEE 2014-2021 în cadrul Programului RO-CULTURA.*
***
Granturile SEE reprezintă contribuția Islandei, Principatului Liechtenstein și Regatului Norvegiei la reducerea disparităților economice și sociale în Spațiul Economic European și la consolidarea relațiilor bilaterale cu cele 15 state beneficiare din estul și sudul Europei și statele baltice.
Aceste mecanisme de finanțare sunt stabilite în baza Acordului privind Spațiul Economic European, ce reunește statele membre UE și Islanda, Liechtenstein și Norvegia ca parteneri egali pe piața internă. În total, cele trei state au contribuit cu €3,3 miliarde între 1994 și 2014 și €1,55 miliarde pentru perioada de finanțare 2014-2021.
Mai multe detalii sunt disponibile pe: www.eeagrants.org și www.eeagrants.ro.
Programul RO-CULTURA este implementat de Ministerul Culturii prin Unitatea de Management a Proiectului și are ca obiectiv general consolidarea dezvoltării economice și sociale prin cooperare culturală, antreprenoriat cultural și managementul patrimoniului cultural. Bugetul Programului este de 34 milioane de euro.
Mai multe detalii sunt disponibile pe: www.ro-cultura.ro.
„Țăndări” – primul lungmetraj regizat de Bogdan Naumovici – invită publicul...