Premieră la unteatru: In Event Of Moone Disaster

Fascinația omului pentru necunoscut și dorința lui de a-și demonstra imposibilul l-au făcut de neoprit. Astăzi, singurele limite reale sunt limitele imaginației noastre. O invitație inedită la bordul mașinii timpului, In Event Of Moone Disaster te provoacă să descoperi povestea a trei generații de femei, într-o continuă încercare de a cunoaşte mai mult decât le este permis. Spectacolul regizat de Alexandra Penciuc va avea premiera la unteatru duminică, pe 3 noiembrie, de la ora 19:00.

Bilete au fost puse în vânzare și sunt disponibile online: 

Textul de debut al lui Andrew Thompson, premiat în 2016 cu Theatre503 Playwriting Award, este inspirat de discursul „In event of moon disaster”, scris de William Safire în 1969 pentru preşedintele Nixon, care avea să-l citească în cazul în care aterizarea pe Lună ar fi fost un eşec şi cei doi astronauţi, Neil Armostrong şi Edwin „Buzz” Aldrin, nu s-ar mai fi întors pe Pământ.

Povestea debutează cu momentul aselenizării și continuă până în anul 2056, când prima femeie ajunge pe Marte. Într-o manieră inovatoare, spectacolul te provoacă să pătrunzi într-un muzeu experimental al variantelor şi încercărilor unor oameni de a nu eşua, ca într-un cub rubik în care se intersectează generaţii, cu dorinţele, fricile şi iubirile lor.

Din distribuție fac parte actorii Cătălina Moga, Mihai Smarandache, Emil Măndănac și Mădălina Anea. Un sound design futurist completează atmosfera de filme sci-fi creată prin decorul și efectele video semnate de Tudor Prodan. Proiectul este o producție unteatru, co-finanțată de AFCN și realizată cu sprijinul Sfera Dekor.

,,Trecutul, prezentul şi viitorul nu sunt chiar atât de diferite, viitorul nu e atât de departe. Chiar dacă obiectele, modul de viaţă suferă schimbări majore de-a lungul timpului, în esență avem aceleaşi nevoi şi aceleaşi dorinţe. Cel mai concret lucru care ne leagă pe toţi este faptul că păşim pe ceva. Suprafaţa Pământului, sau a Lunii, sau a Planetei Roşii, oricare dintre astea. Urma pe care o lăsăm pe o suprafaţă ne face să devenim reali, poate chiar importanţi pentru un moment.’’ – Alexandra Penciuc, regizoarea spectacolului.

Despre unteatru

unteatru a respirat pentru prima oară pe 25 iulie 2010, născându-se din entuziasmul regizorilor Andrei și Andreea Grosu. Aici nu aplauzi pentru că trebuie, ci pentru că simți.

unteatru promovează o generație de artişti, regizori, actori, muzicieni, coregrafi și artişti plastici. unteatru promovează educaţia prin cultură. unteatru asigură un spaţiu de repetiţii şi producţii care merită expunere. La unteatru se montează clasici reactualizați, autori contemporani și spectacole laborator.

Despre Alexandra Penciuc

Spectacolele Alexandrei Penciuc sunt adevărate lecții de scenografie, transformând complet orice spațiu în care sunt montate. A debutat în 2008 și este co-autoare a regiei și scenografiei, împreună cu Mariana Cămărășan, a unei colecții impresionante de spectacole montate la Teatrul Odeon, Teatrul Act, Teatrul Maria Filotti (Brăila), Teatrul Toma Caragiu (Ploiești) și Teatrul Mihai Eminescu (Botoșani). În 2017, Menajeria de sticlă, producția Point pe care o semnează, a fost distinsă cu Premiul pentru cel mai bun spectacol la Undercloud. Cel mai frumos roman din lume a fost primul său proiect personal și s-a jucat tot pe scena unteatru.