Se lansează Teatrul de Artă Junior

Sâmbătă, 8 decembrie, la împlinirea a șase ani de la inaugurarea sălii de spectacole din strada Sfântul Ștefan nr. 21, Teatrul de Artă București lansează Teatrul de Artă Junior – pentru copilul din fiecare. Lansarea va avea loc la ora 11.00, cu premiera spectacolului “Iepurele alb – povestea iepurașului care a jucat alături de Alice și-apoi a dispărut“, o mostră de măiestrie artistică ce dă viață aproape la propriu iepurașului de pluș și poveștii sale captivante, înduioșătoare, amuzante, memorabile.
Spectacolul se adresează publicului cu vârste între 3 și 100 de ani, dornic de frumos și emoție vie.

Conceptul, scenografia și costumele sunt semnate de Ana Crăciun Lambru și Lavinia Pop Coman, iar grafica îi aparține lui Romulus Boicu.
Regia și distribuția: Iepurele alb

“La aniversarea a șase ani de Teatrul de Artă București, vă facem cunoștință cu Teatrul de Artă Junior, “copilul” care, începând cu 8 decembrie 2018, va bucura publicul tânăr. Ne dorim să oferim copiilor un început sănătos în “cariera” de spectator de teatru, prin producții delicate, educative, emoționante. Pe 8 decembrie, Iepurele alb va deschide stagiunea copiilor și a copiilor din noi; o poveste sensibilă, plină de umor și cu un aer proaspăt și inovator. Mulțumesc, Ana Crăciun Lambru și Lavinia Pop Coman, pentru această minune de spectacol.” (George Constantinescu, Directorul Teatrului de Artă București)

“Iepurele alb” este o călătorie magică într-un univers plin de candoare, în care timpul este atât de prețios și fiecare moment este trăit cu inocența începutului. La fiecare întâlnire, Iepurele alb descoperă publicul cu sfială, își face prieteni și învață să aibă încredere, încearcă, plin de curaj, lucruri noi, se îndrăgostește; mereu cu pași mici, fiind aici și acum și prețuind emoția lucrurilor mărunte.

“E chiar iepurașul de pluș care “a jucat” în spectacolul “Alice în țara minunilor”, acum șapte ani. Pe care, apoi, l-am pierdut, s-a rătăcit de mine. Ne-am regăsit după o vreme și l-am descoperit plin de personalitate, cu viața lui. O jucărie vie. Iar de un an, eu și Lavinia lucrăm cu el la un spectacol care să mângâie sufletul.” (Ana Crăciun Lambru)

“Ne-a ghidat pas cu pas. Ne-a arătat cum se bucură de orice moment. Aproape că ne-a spus ce să facem.” (Lavinia Pop Coman)

Ana Crăciun-Lambru a absolvit Universitatea de Teatru și Film “I.L. Caragiale”, departamentul Arta Actorului Mânuitor de Marionete și a obținut diploma Master of Fine Arts in Puppetry, în cadrul Puppet Arts Program, la Universitatea Connecticut, printr-o bursă Fulbright. “Îmi place să mă joc! M-am jucat toată copilăria, inventând personaje și scenarii. Apoi am descoperit că și la Facultate te poți juca! Mai serios, cu mai multe reguli și cunoștințe, însă tot joacă era.”, mărturisește Ana.

În timpul studiilor, a fost implicată în numeroase reprezentații, proiecte și workshop-uri oferite de Puppets Arts Program, Ballard Institute and Museum of Puppetry și Connecticut Repertory Theatre și a colaborat cu artiști ca Wyatt Cenac sau Keith Lockhart și Boston Pops Orchestra.

În septembrie 2016, a reprezentat Statele Unite la World Puppet Carnival în Lodz, Polonia, cu spectacolul ei, “Dust”, pentru care a primit premiul Best Actress.

Revenită în România, a realizat regia spectacolului “Onix și Barton”, la Opera Comică pentru Copii și “Conferințele cu Dodi și Roni” la Muzeul Național Grigore Antipa. A jucat în “Pasarea de Foc” de la Teatrul Tony Bulandra și “Harun și Marea de Povești” în regia lui Alexandru Berceanu.
În prezent realizează regia spectacolului pentru copii, “Jurassic”, la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț.

“Cred cu tărie că teatrul de păpuși poate face lumea mai bună și vă invit să-mi fiți alături în această călătorie.”

Lavinia Pop Coman a absolvit Facultatea de Teatru,  secția Actorie.

“Păpușile m-au fascinat încă din facultate, așa că, în 2016, cu ajutorul unui prieten, am confecționat primele mele păpuși. Erau 2 marionete din eșarfe, Eva și Alfred, cu care am reușit să fac un street performance. Așa a început călătoria mea în lumea “păpușăritului”. Un an mai târziu, am ajuns în Siberia, unde, maestrul Vladimir Zakharov m-a învățat să construiesc o păpușă cu un sistem unic în lume și așa, cu ajutorul, lui am făurit-o pe Zaharashka. Următorul spectacol sper că va fi cu ea. Primul meu gând, când am început să fiu păpușar, a fost dorința de a-i face pe oameni să zâmbească atunci când nici măcar nu se așteaptă. Astăzi, scopul meu este ca oamenii să ajungă să vadă în viața unei păpuși sufletul păpușarului și să se regăsească în poveștile pe care le spunem. Ceea ce mă mulțumește cel mai mult este atunci când aud pe cineva spunând “Wow, e vie!””

Bilete la spectacolul “Iepurele alb – povestea iepurașului care a jucat alături de Alice și-apoi a dispărut“, din 8 septembrie, ora 11.00, sunt disponibile pe MyStage.ro și la BiletFan – casa de bilete, stația de Metrou Unirii 1, intrarea dinspre Curtea de Apel, vis-a-vis de Casa de abonamente elevi și studenti (luni-vineri: 9.00 – 19.00; sâmbăta: 10.00 – 14.00).